Usluge stomatološke ordinacije dr Forai

Mi vodimo brigu i o zdravlju Vaših zuba. Kada Vam predložimo tretman, mi uzimamo u obzir Vaše želje, objašnjavamo Vam koje Vam mogućnosti stoje na raspolaganju tako da možete izabrati šta Vam najviše odgovara.

Od usluga koje možete dobiti u našoj ordinaciji izdvajamo:

 Prilikom plombiranja i lečenja zuba koristimo najkvalitetnije uvozne materijale i lekove koji maksimalno zadovoljavaju stomatološke zahteve kao što su: zdravlje, funkcija, morfologija i estetika zuba, pouzdanost, trajnost i zamor materijala.

 Sve ovo rezultuje uspostavljanjem pravilne fiziološke funkcije organa za žvakanje u celini.

"nevidljiva" proteza je jedna od aktuelnih usluga stomatološke ordinacije DrForai
"nevidljiva" proteza je jedna od aktuelnih usluga stomatološke ordinacije DrForai

 Lečnjem nepravilnosti vilica i zuba omogućuje pravilne funkcije žvakanja, uspostavlja estetske kvalitete lica i doprinosi pravilnom psihofizičkom razvoju licnosti.

 Tokom lečenja primenjujemo fiksne ili pokretne aparate kako bi izlečenje bilo brzo i potpuno.

Konzervativa
Ortopedija vilica i zuba
Pregled zuba kod vašeg zubara u Novom Sadu i Temerinu je besplatan. Konzervativa, zdravlje, funkcija, morfologija i estetika
Pregled zuba kod vašeg zubara u Novom Sadu i Temerinu je besplatan. Konzervativa, zdravlje, funkcija, morfologija i estetika

 Kod nedostatka zuba koristimo savremene metode koje su podržane uvoznim materijalima i visokoj stručnosti lekara. Tako uspešno rehabilitujemo organe za žvakanje:

Totalne i parcijalne, skeletirane i klasične proteze

 Totalna i parcijalna proteza i reparatura proteze Ukoliko Vam fali jedan ili viš zuba, ti zubi jako oštećeni, Vaš problem ce rešiti zubne krunice (navlake), mostovi ili parcijalne proteze. Totalna proteza obezbeđuje normalno funkcionisanje i vratiće Vam samopouzdanje, ako patite od potpunog gubitka zuba. Parcijalna proteza obezbeđuje normalno funkcionisanje i vratiće Vam samopouzdanje, ako patite od delimicnog gubitka zuba.

Reparatura proteza

 Reparatura proteze vraća protezi normalno funkcionisanje ukoliko je fizički oštećena ili joj samo fali sjaj.

Keramičke krunice i mostovi

 Ukoliko imate oštećene zube sa polomljenim ili jako oštećenim zubnim krunicama ili vam nedostaje jedan ili više zuba u nizu, neophodno je nadomestiti vam izgubljene zube pomoću fiksnih protetskih nadoknada.

 Zubne krunice - poznate su i kao navlake, one nadoknađuju oštećeno krunično zubno tkivo i u potpunosti imitiraju oblik, veličinu i boju zuba. Krunice mogu biti izrađene od metala, porcelana, bezmetalne keramike ili cirkonijum keramike.

Zubni mostovi

 Zubi imaju tendenciju pomeranja i naginjanja ka bezubom polju, a prisutno je i propadanja kosti oko ovih zuba te oni postaju osetljivi i podložni karijesu, nestabilni i u nekim slučajevima dolazi i do njihovog gubitka i ozbiljnog narušavanja oralnog zdravlja, oblika lica, lepote osmeha i kvaliteta žvakanja.

Kod pacijenta kome nedostaje jedan ili više zuba most stabilizuje zagrižaj i sprečava pomeranje i naginjanje susednih zuba u prazan prostor.

Metal-keramičke krunice i mostovi

 Možete se opredeliti za metal keramičke navlake, pri čemu se sloj keramike stavlja preko metalne osnove.Bezmetalne keramičke krunice i mostovi Bezmetalna keramika omogućava efekat potpuno prirodnog zuba, jer ima sva svojstva koja karakterišu prirodne zube: boju, oblik i prirodan izgled.

Kombinovani protetski radovi

 Kombinacija keramičkih mostova i skeletiranih proteza podrazumeva kombinaciju fiksne i mobilne zubne nadoknade. Primenjuje se u svim slučajevima kada nema dovoljno zuba u bočnoj regiji, ili preostali zubi nisu dovoljno kvalitetni da bi se izradio kompletno fiksni rad. Bezubi predeli se nadoknaduju parcijalnom mobilnom protezom.

Cirkonijum

 Cirkonijum keramicke krunice i mostovi su ubedljivo najcvršći materijal koji perfektno propušta svetlost, daće Vašem osmehu prirodan izgled i blistavu lepotu. Prirodni dijamant je materijal koji poseduje izuzetnu čvrstoću i lepotu. Od nedavno se u modernoj protetici takav, samo veštacki proizveden materijal- cirkon počeo koristiti kao zamena za metalnu bazu.

 Dakle, protetski radovi izrađeni od cirkonijum osnove su daleko ispred u odnosu na one izrađene na metalnoj osnovi, a i po estetskim osobinama sa razlogom zauzimaju prvo mesto u savremenoj estetskoj stomatologiji.

 Izvodimo hirurške intervencije u usnoj duplji u bezbolnom stanju.

 Komplikovano i nekomplikovano vađenje zuba. Vađenje impaktiranih zuba. Apikotomija - operativni zahvat kojim se uklanja vrh korena i sa njime patološki proces (cista ili granulaciono tkivo) u slučajevima kada nije moguće konzervativno zbrinuti zub.

 Gingivoplastika je oralno hiruška intervencija kojom se smanjuje vidljivi deo gingive i produžavaju kliničke krune (tzv. gumi smile). Ova intervencija daje odlične estetske rezultate.

 IMPLANTOLOGIJA

 Implantologija je grana stomatologije koja se bavi ugradnjom zubnih implantata. Implantat je strano telo (titanijum), koje se ugraduje u viličnu kost. Nakon određenog vremena stvara čvrstu vezu sa kosti. Na implantat se stavlja krunica, nosač mosta, ili kao sidrište proteze. Zubni implantati pružaju prednost u odnosu na druge protetske mogućnosti. I izgledaju i funkcionišu poput prirodnog zuba, zamenjuju zube bez žrtvovanja susednih zuba. Implantat pomaže u očuvanju alveolarnog grebena, stimuliše okolnu kost i nema resorpcije kosti.

Titanijum se ponaša neutralno, nema alergije i organizam ga dobro prihvata.

Prednosti zamene jednog zuba implantatom su ti što se susedni zubi ne moraju brusiti,a to je posebno važno izbeći kod prednjih zuba.

 Preventivna stomatologija

 Zdravlje zuba je važno za zdravlje celog organizma. Zdravi zubi doprinose da se dobro osećate, a lepi zubi da steknete samopouzdanje i da Vas drugi ozbiljnije shvataju.

 Postoji nekoliko segmenata koje treba ispoštovati, jedan od njih je pravilna dnevna higijena. Pravilno pranje zuba, održavanje zuba i higijena usne duplje neophodni su ukoliko želite lep i blistav osmeh.

 Posebnu pažnju posvečujemo zaštiti, preventivi i sprečavanju pojave karijesa.

 Dajemo savete o održavanju higijene zuba i usta.

 A ako dođe do pojave karijesa naši lekari će izlečiti karijes, najpouzdanijim metodama.

Preventivna i dečija stomatologija
Stomatološka protetika
Oralna hirurgija
Totalna proteza za normalno funkcionisanje i vratiće Vam samopouzdanje, ako patite od potpunog gubitka zuba za Vaš nov osmeh
Totalna proteza za normalno funkcionisanje i vratiće Vam samopouzdanje, ako patite od potpunog gubitka zuba za Vaš nov osmeh
IMPLANTOLOGIJA, Implantat je strano telo (titanijum), koje se ugraduje u viličnu kost. U Stomatološkim ordinacijama DrForai
IMPLANTOLOGIJA, Implantat je strano telo (titanijum), koje se ugraduje u viličnu kost. U Stomatološkim ordinacijama DrForai
Lep osmeh svih generacija, naše usluge Preventivne i Dečije stomatologije. Vaš porodični zubar DrForai
Lep osmeh svih generacija, naše usluge Preventivne i Dečije stomatologije. Vaš porodični zubar DrForai

 Posebnu pažnju posvećujemo lečenju parodontopatije, bolesti koja je u stanju da razori celo zubalo čoveka. Nakon lečenja posvećujemo veliku pažnju pravilnom održavanju zuba i redovnim kontrolama.

 Posle karijesa parodontopatija je najrasprostranjenije oboljenje. Patološki procesi koji se odvijaju u toku parodontopatije vode ka postepenom, ali progresivnom oboljevanju i konačnom gubitku jednog ili više zuba.

 Parodontopatija je bolest uzrokovana bakterijama koja rezultira infekcijom u ustima.Neke od supstanci koje telo proizvodi kada se bori protiv ovakve infekcije mogu da budu štetne. Ove supstance oštećuju viličnu kost i ligamente oko zuba.

 Ukoliko se gingivitis ne leči, zapaljenje se širi i propada parodoncijum i formiraju se parodontalni džepovi (prostor izmedju zapaljenih desni i korena zuba) Zubi postaju preosetljivi na mehaničke, termičke i druge nadraſaje. Parodontopatija obicno nije bolna. Opasnost je što parodontopatija ne boli sve dok ne dođe do komplikacija. Bolest počinje neupadljivo krvarenjem desni i može početi još u ranoj mladosti. Veći rizik da imaju parodontopatiju, pored osoba koje redovno ne održavaju oralnu higijenu su i pušači. Bitna je i genetska komponenta, a jedan od uzroka ovog oboljenja mogu da budu i razna opšta oboljenja poput dijabetesa.

 Simptomi parodontopatije su crvenilo, oticanje i krvarenje desni, povlačenje desni, klimanje zuba, zadah i neugodan ukus u ustima.

 Mnogi ni ne znaju da ovi simptomi mogu značiti problem.

 Zdrave desni su svetlo-ružičaste boje i potpuno prianjaju uz zube. Prilikom pranja zuba, zdrave desni ne krvare!

Lečenje bolesti zuba i usta u zubarskoj ordinaciji Dr Forai u Novom Sadu
Lečenje bolesti zuba i usta u zubarskoj ordinaciji Dr Forai u Novom Sadu

 Uvek je bolje sačuvati svaki zub koji ima šansu da ostane u ustima. Endodontsko lečenje zuba obuhvata tretman korenskih kanala zahvaćenih infekcijom usled karijesa ili fracture zuba.

 Inficirana ili odumrla zubna pulpa (živac) dovodi do pojave jakih bolova, u početku, prilikom zagriza a kasnije i noću. Cilj endodontskog lečenja zuba je čišćenje inficiranih kanala korena, njihova dezinfekcija i punjenje. Često je potrebno i protetsko zbrinjavanje takvog zuba kako bi se nadoknatili estetski i funkcionalni zahtevi.

 Kod lečenja bolesti zuba i usta posebnu pažnju posvećujemo zdravlju, funkciji, morfologiji i estetici kako bi uspostavili pravilnu fiziološku funkciju u celini.

U našoj ordinaciji možete koristiti uslugu "Beyond" beljenja zuba
U našoj ordinaciji možete koristiti uslugu "Beyond" beljenja zuba

 U svetu, beljenje zuba je najčešća stomatološka intervencija. Postoji više metoda beljenja,a u osnovi se radi o dve metode: kućno i ordinacisko izbeljivanje zuba.

 U našoj ordinaciji možete koristiti uslugu "Beyond" beljenja zuba. Ovom metodom Vaši zubi postaju belji za 5 do 14 nijansi po VITA ključu boja.

Parodontologija
Lečenje bolesti zuba i usta
Beljenje zuba
Parodontopatija je bolest uzrokovana bakterijama koja rezultira infekcijom u ustima. Mi lečimo gingivitis
Parodontopatija je bolest uzrokovana bakterijama koja rezultira infekcijom u ustima. Mi lečimo gingivitis